انواع یو پی اس و باتری

معرفی انواع یو پی اس و باتری، کاربردها و نکات ضروری خرید انواع یوپی اس و باتری

انواع یو پی اس و باتری

معرفی انواع یو پی اس و باتری، کاربردها و نکات ضروری خرید انواع یوپی اس و باتری

در این وبلاگ اطلاعات لازم و موردنیاز کاربران را در حوزه تجهیزات برق اضطراری، خصوصا یو پی اس و باتری جمع آوری می‌کنیم.

۹ مطلب در بهمن ۱۴۰۲ ثبت شده است

۳۰بهمن

یکی از نکاتی که در محاسبه توان واقعی یو پی اس درنظر گرفته می شود، پاورفکتور یا ضریب قدرت یو پی اس است. در این مطلب به توضیح ضریب توان یو پی اس و تاثیر آن بر محاسبه و انتخاب یو پی اس مناسب برای تجهیزات می پردازیم.

پاورفکتور یو پی اس چیست؟

پاورفکتور یا ضریب توان یو پی اس، از جمله مواردی است که همیشه در مشخصات یوپی اس ذکر می شود. عدد ضریب قدرت هرچقدر به 1 نزدیکتر باشد بهتر است و نشان می دهد یوپی اس بهره وری بالاتری دارد. پاورفکتور معیار مهمی است که برای انتخاب از بین برندهای مختلف برای نشان دادن تکنولوژی بالاتر یوپی اس و میزان بهره وری بالاتر آن، درنظر گرفته می شود.

توان ظاهری از حاصل ضرب ولتاژ در جریان بدست می آید که بر حسب ولت آمپر (VA) سنجیده می شود. در حالی که توان واقعی که بر حسب وات (W) توانی است که به طور مفید برای انجام کار مصرف می‌شود.

Power Factor از تقسیم توان حقیقی به توان ظاهری یو پی اس بدست می آید. به همین دلیل است که وقتی دو یو پی اس توان ظاهری یکسان دارند ولی پاورفکتور آنها با هم متفاوت است، کارایی متفاوتی دارند. مثلا دو یوپی اس با توان ظاهری 1000 ولت آمپر را درنظر بگیرید. یو پی اس A با ضریب توان خروجی 1 و یو پی اس B با ضریب توان خروجی 0.8را درنظر بگیرید. با این شرایط یوپی اس A توان واقعی 1000 وات و یوپی اس B توان واقعی 800 وات دارد. برای همین هم همیشه باید علاوه بر ظرفیت ظاهری یو پی اس به پاورفکتور آن هم توجه کنید و این می تواند به عنوان مزیت برای یک سری از برندها که UPS های خود را با ضریب توان بالا ارائه می کنند، تلقی شود.

تاثیر پاورفکتور در محاسبه و انتخاب یو پی اس

پاورفکتور عامل بسیار تاثیرگذاری در محاسبه و انتخاب توان مناسب برای UPS است. در زیر به تاثیر آن در محاسبه یوپی اس و مزایای پاورفکتور بیشتر را توضیح می دهیم.

محاسبه توان یو پی اس

ظرفیت یو پی اس بر اساس توان ظاهری آن (VA) اعلام می‌شود. با این حال، برای انتخاب یو پی اس مناسب، باید به پاورفکتور آن نیز توجه کرد.

برای مثال، اگر دو یو پی اس با توان ظاهری 1000VA وجود داشته باشد، یو پی اس با پاورفکتور 0.8، توان واقعی 800 وات را ارائه می‌دهد، در حالی که یوپی اس با پاورفکتور 0.6، توان واقعی 600 وات را ارائه می‌دهد.

بنابراین، برای تامین نیازهای مشابه، یو پی اس با پاورفکتور 0.8 باید ظرفیت ظاهری 1000VA و یوپی اس با پاورفکتور 0.6 باید ظرفیت ظاهری 1667VA داشته باشد.

محاسبه توان یو پی اس پروسه مهمی است و باید موارد متعددی برای انتخاب یو پی اس مناسب درنظر گرفته شود.

انتخاب یو پی اس مناسب

علاوه بر ظرفیت، پاورفکتور یو پی اس در انتخاب نوع یو پی اس نیز تاثیرگذار است. به طور کلی، یو پی اس‌های آنلاین پاورفکتور بالاتری نسبت به یو پی اس‌های آفلاین و لاین اینتراکتیو دارند.

انتخاب یو پی اس با پاورفکتور بالا، مزایای متعددی دارد، از جمله:

  • کاهش مصرف برق

یو پی اس با پاورفکتور بالا، برق کمتری را به هدر می‌دهد.

  • کاهش گرمای تولیدی

یو پی اس با پاورفکتور بالا، گرمای کمتری تولید می‌کند.

  • افزایش عمر یو پی اس

یو پی اس با پاورفکتور بالاتر، عمر مفید مناسبی دارد.

  • بهبود عملکرد یو پی اس

پاورفکتور بالا، باعث عملکرد بهتر یو پی اس در شرایط بار غیرخطی می شود.

در نهایت، پاورفکتور یو پی اس یک معیار مهم در انتخاب یو پی اس مناسب است. توجه به پاورفکتور یو پی اس می‌تواند به شما در انتخاب یو پی اس با راندمان و عملکرد بالا کمک کند.

نکاتی پایانی در مورد پاورفکتور یو پی اس

همیشه قبل از انتخاب یو پی اس، با یک متخصص مشورت کنید. کارشناسان برای محاسبه یو پی اس موردنیاز شما، همه نکات از جمله ضریب قدرت یو پی اس را هم درنظر می گیرند. همیشه در جدول مشخصات یوپی اس به پاورفکتور خروجی آن دقت کنید و یوپی اسی را انتخاب کنید که پاورفکتور بیشتری دارد.

zahra soltani
۲۸بهمن

حوزه زیبایی یکی از بخش های پرطرفدار و پرکاربرد در علم پزشکی است. تجهیزات مختلفی برای اعمال زیبایی استفاده می شوند که یکی از مهمترین آنها لیزر پزشکی است. دستگاه های لیزر کاربردهای مختلفی دارند و برای اعمال مختلفی استفاده می شوند.

در این مطلب به کاربردهای لیزر در علم پزشکی و خصوصا حوزه زیبایی می پردازیم و کاربرد یو پی اس آنلاین با توان بالا – یو پی اس صنعتی توان بالا - را برای تجهیزات لیزری در حوزه پزشکی بیان می کنیم.

کاربرد لیزر در حوزه پزشکی

یو پی اس در حوزه پزشکی کاربردهای فراوانی دارد که می توان به موارد زیر اشاره کرد.

جراحی

لیزر برای برش و بخیه زدن بافت ها، سوزاندن عروق خونی و برداشتن تومورها به کار می رود. از مزایای استفاده از لیزر در جراحی شامل دقت بالا، خونریزی کمتر، درد و زخم کمتر و بهبودی سریعتر می باشد.

چشم پزشکی

برای درمان بیماری های مختلف چشم مانند آب مروارید، آب سیاه و پارگی شبکیه از تجهیزات لیزری حساسی استفاده می شود. لیزر می تواند بینایی را در افراد مبتلا به این بیماری ها به طور قابل توجهی بهبود بخشد.

پوست و زیبایی

لیزر برای درمان انواع مشکلات پوستی مانند آکنه، اسکار، چین و چروک، لک های قهوه ای و موهای زائد کاربرد گسترده ای دارد. لیزر می تواند ظاهر پوست را به طور قابل توجهی جوانتر و زیباتر کند.

درمان درد

لیزر برای درمان دردهای مختلفی مانند درد مفاصل، درد عضلات، درد عصبی و دردهای مزمن به کار می رود. لیزر برای نسکین درد و بهبود کیفیت زندگی بیماران نقش موثری دارد.

درمان سرطان

لیزر برای درمان انواع مختلف سرطان به کار می رود. لیزر می تواند سلول های سرطانی را از بین ببرد و به حفظ بافت های سالم کمک کند.

کاربرد لیزر در اعمال زیبایی

لیزر در اعمال زیبایی کاربردهای فراوانی دارد که می توان به موارد زیر اشاره کرد.

جوانسازی پوست

لیزر چین و چروک ها، خطوط ریز و افتادگی پوست را از بین می برد و پوست را جوانتر و شاداب تر می کند.

رفع لک های پوستی

لیزر می تواند لک های قهوه ای، لک های پیری و لک های ناشی از بارداری را از بین ببرد و پوست را روشن تر و یکدست تر کند.

رفع موهای زائد

انواع تجهیزات لیزری برای رفع موهای زائد به طور دائمی به کار برده می شود.

درمان آکنه

برای درمان آکنه و جوش های صورت از تجهیزات لیزری استفاده می شود.

برداشتن خال و زگیل

دستگاه لیزر برای برداشتن خال و زگیل به طور ایمن و بدون درد بسیار کاربرد دارد.

تغییر رنگ چشم

برای تغییر دائمی رنگ چشم می توان از تجهیزات لیزری کمک گرفت.

قابل ذکر است که تمامی این اعمال زیبایی و استفاده از لیزر ممکن است اثرات سوئی به دنبال داشته باشد. تمامی این اعمال باید تحت نظر پزشک متخصص انجام شود.

انواع لیزر برای اعمال زیبایی

لیزرها انواع مختلفی دارند که هر کدام برای کاربرد خاصی استفاده می شوند. در ادامه به برخی از رایج ترین انواع لیزر که در حوزه زیبایی کاربرد دارند، اشاره می کنیم.

  • لیزر  CO2

این نوع لیزر برای جراحی، درمان سرطان و رفع چین و چروک های عمیق پوست به کار می رود.

  • لیزر  Nd:YAG

از این نوع لیزر برای جراحی، درمان واریس، لیزر موهای زائد و درمان سنگ کلیه استفاده می شود.

  • لیزر الکساندرایت

این نوع لیزر برای لیزر موهای زائد و درمان ضایعات عروقی سطحی کاربرد دارد.

  • لیزر دایود

لیزر دایود برای لیزر موهای زائد، درمان آکنه و جوانسازی پوست کاربرد گسترده ای دارد.

تمامی تجهیزات لیزری در حوزه پزشکی و زیبایی به برق وابسته هستند و در صورت قطع برق از کار می افتند. همچنین این تجهیزات به کوچکترین میزان نوسان برق حساس بوده و دچار اختلال یا آسیب می شوند. یو پی اس تجهیزات لیزری پزشکی، راهکار موثری در زمینه محافظت از این تجهیزات و حفظ تداوم عملکرد آنها است.

نیاز لیزر زیبایی به یو پی اس آنلاین با توان بالا (یو پی اس صنعتی)

تجهیزات لیزری به دلیل مصرف برق بالا و نیاز به جریان راه اندازی اولیه، نیازمند یو پی اس های با توان بالا هستند. در صورتی که برق ورودی از نوع سه فاز باشد، انواع یو پی اس سه فاز باید برای تجهیزاات لیزری استفاده شود.

لیزرهای زیبایی دستگاه های قدرتمندی هستند که برای کارکرد صحیح به برق با ولتاژ و فرکانس ثابت نیاز دارند. یو پی اس آنلاین با توان بالا (یو پی اس صنعتی) می تواند برق مورد نیاز لیزر را در زمان قطع برق یا نوسانات ولتاژ تامین کند.

از مزایای استفاده از یو پی اس آنلاین با توان بالا برای لیزرهای زیبایی می توان به حفاظت از لیزر در برابر آسیب های ناشی از قطع برق و نوسانات ولتاژ، تضمین عملکرد بدون وقفه، افزایش طول عمر دستگاه لیزر و جلوگیری از بروز مشکلات و خسارات مالی اشاره کرد.

جمع بندی

یو پی اس آنلاین برای تجهیزات لیزری کاربرد گسترده ای دارد که در این مطلب به صورت کامل به همه جوانب آن پرداختیم.

zahra soltani
۲۳بهمن

باتری یو پی اس فقط برای یو پی اس نیست. به دلیل کیفیت بالا، نوع مناسب و مقرون به صرفه بودن قیمت باتری یو پی اس، برای انواع تجهیزات که به باتری 12 ولتی نیاز دارند؛ مناسب هستند. انواع موتور و اسکوتر برقی، آسانسور، دزدگیر، دوربین مدار بسته و تجهیزات مشابه، به باتری 12 ولتی یو پی اسی نیاز دارند. باتری یو پی اس ویژگی ها و قابلیت‌های مختلفی دارند که در این مطلب به آنها اشاره می کنیم.

انواع اصلی باطری یوپی اس

باتری‌های یو پی اس انواع مختلفی دارند. اما دو نوع باتری ها پرکاربردتر و اصلی تر هستند. به طور کلی دو دسته اسید سربی و لیتیوم یونی از پرکاربردترین باطری ها برای یوپی اس و تجهیزات برقی نیازمند باتری، هستند. در این بخش به معرفی این دو نوع باتری مناسب برای تجهیزات الکتریکی اشاره می‌کنیم.

باتری های اسید سربی

  • این نوع باتری ها رایج ترین نوع باتری برای یو پی اس هستند.
  • به دلیل قیمت مناسب و عمر طولانی، برای کاربردهای عمومی نیز مناسب هستند.
  • در دو نوع سیلد اسید (VRLA) و اسید آزاد (Flooded) موجود هستند.
  • امکان نشت اسید به بیرون باطری اسید-سربی بسیار کم و در حد صفر است.
  • باتری های سیلد اسید به دلیل عدم نیاز به نگهداری، برای استفاده در مکان های دور افتاده مناسب هستند.

باتری های لیتیوم یونی

  • این نوع باتری ها عمر طولانی تر و ظرفیت ذخیره انرژی بیشتری نسبت به باتری های اسید سربی دارند.
  • به دلیل قیمت بالا، برای کاربردهای خاص مانند مراکز داده و تجهیزات حساس مناسب هستند.
  • نیاز به سیستم مدیریت باتری (BMS) دارند.
  • هزینه خرید بالاتری نسبت به انواع باطری اسید سربی دارند.

ظرفیت باتری یو پی اس

ظرفیت باتری یو پی اس با واحد آمپر ساعت (Ah) اندازه گیری می شود. انتخاب ظرفیت مناسب باتری به 2 عامل مختلف بستگی دارد که به آنها اشاره می‌کنیم.

میزان مصرف برق تجهیزات

هر چه میزان مصرف برق تجهیزات بیشتر باشد، به ظرفیت باتری یو پی اس بیشتری نیاز است.

مدت زمان مورد نیاز برای پشتیبانی برق

هر چه مدت زمان مورد نیاز برای پشتیبانی برق بیشتر باشد، ظرفیت باتری و تعداد باتری های بیشتری نیاز است.

کاربردهای باتری یو پی اس

  • محافظت از تجهیزات در برابر قطع برق

یو پی اس می تواند در هنگام قطع برق، به طور موقت برق تجهیزات را از طریق انرژی ذخیره شده در باتری ها تامین کند. با این کار پس از رفع مشکل و اطمینان از ایمنی تجهیزات، می‌توان برق را مجددا وصل کرد.

  • حفظ کیفیت برق

یو پی اس می تواند نوسانات ولتاژ را فیلتر کرده و برق با کیفیت و پایدار را به تجهیزات ارائه دهد. در مواقعی که یو پی اس توان لازم و قابلیت های موردنیاز برای تثبیت ولتاژ را ندارد، برق به صورت موقت از طریق باتری ها تامین می شود تا وضعیت به حالت طبیعی و نرمال برگردد.

  • افزایش طول عمر تجهیزات

یو پی اس با محافظت از تجهیزات در برابر قطع برق و نوسانات ولتاژ، می تواند به افزایش طول عمر آنها کمک کند.

نکات انتخاب باتری یو پی اس مناسب

انتخاب باتری یو پی اس مناسب به عوامل مختلفی مانند نوع و میزان مصرف برق تجهیزات، مدت زمان مورد نیاز برای پشتیبانی برق، بودجه و فضای موجود بستگی دارد. به چند نکته مهم برای انتخاب باطری UPS مناسب توجه کنید.

ظرفیت باتری

ظرفیت باتری باید متناسب با میزان مصرف برق تجهیزات و مدت زمان مورد نیاز برای پشتیبانی برق باشد.

نوع باتری

نوع باتری باید با توجه به کاربرد و بودجه انتخاب شود.

برند و کیفیت

باتری یو پی اس باید از برند معتبر و با کیفیت بالا باشد.

گارانتی

باتری یو پی اس باید دارای گارانتی معتبر باشد.

جمع بندی
با توجه به تنوع باتری های یو پی اس در بازار، انتخاب باتری مناسب می تواند چالش برانگیز باشد. برای انتخاب باتری مناسب، می توانید از متخصصان و مشاوران این حوزه کمک بگیرید.

 

zahra soltani
۲۱بهمن

در سال‌های اخیر ناترازی در تولید و مصرف برق به یک معضل لاینحل در سطح کشور تبدیل شده است. این مشکلات آسیب‌ها و خسارات سنگینی را به اقتصاد کشور وارد می‌کند. راه حل های مختلفی برای حل این مشکلات پیشنهاد شده و هر کدام مزایایی را به دنبال دارد. یکی از این راهکارها استفاده از تجهیزات برق اضطراری از جمله یو پی اس در کاهش آسیب‌های شبکه بررق کشور است.

در این مطلب به مشکلاتی که گریبان‌گیر صنعت برق کشور شده اشاره می کنیم و آسیب‌هایی که به دنبال دارد را توضیح داده و در پایان راهکارهای موجود را بررسی می‌کنیم.

مشکلات برق کشور

دلایل به وجود آمدن هر کدام از این مشکلات متفاوت است ولی در مجموع همه این عوامل باعث شده تا در صنعت برق دچار کم و کاستی‌های زیادی باشیم که هر سال نیز بر وخامت اوضاع افزوده می‌شود.

کمبود ظرفیت تولید

تقاضا برای مصرف برق به دلیل رشد جمعیت، صنعتی شدن و گرم شدن هوا روز به روز در حال افزایش است. این نیاز به دلیل استفاده از تجهیزات الکتریکی متعدد در بخش های مختلف ضروری است. از طرفی عدم سرمایه گذاری کافی در احداث نیروگاه های جدید، باعث شده تا میزان برق تولیدی پاسخگوی نیاز افراد نباشد. فرسودگی و ناکارآمدی نیروگاه های موجود نیز باعث شده تا میزان عرضه و تقاضا با هم متناسب نباشد و خصوصا در سال‌های اخیر با معضل کمبود برق در کشور مواجه باشیم.

فرسودگی شبکه های انتقال و توزیع

در اثر فرسودگی شبکه برق سراسری، شاهد اتلاف و هدر رفتن بخش قابل توجهی از برق در شبکه های انتقال و توزیع هستیم که هیچ راهی برای پیشگیری از آن به جز صرف هزینه و نوسازی زیرساختی نیست. خاموشی های مکرر و نوسانات برق نیز به دلیل فرسودگی شبکه های توزیع و انتقال اتفاق می‌افتد و سال‌های اخیر قطعی‌های ناگهانی و بی‌سابقه ای را در صنعت برق کشور شاهد هستیم.

عدم مدیریت صحیح مصرف

چند عامل زیر در کنار هم باعث عدم مدیریت درست مصرف انرژی برق شده است که خود از عوامل کمبود میزان برق نسبت به نیاز فعلی در کشور است:

  • الگوی نامناسب مصرف برق در کشور
  • عدم استفاده از تجهیزات و لوازم برقی پربازده
  • یارانه‌های پنهان انرژی

وابستگی به منابع فسیلی

استفاده از سوخت های فسیلی مانند گاز و مازوت در نیروگاه ها اگرچه به عنوان یک راه حل موقت درنظر گرفته می‌شود ولی آلایندگی هوا و مشکلات زیست محیطی بسیاری را به دنبال دارد.

آسیب های ناشی از مشکلات برق

مشکلاتی که در بخش قبل ذکر شد، هر کدام خود باعث بروز خسارات و هزینه‌هایی می‌شود. جبران این خسارات نیازمند بودجه و سرمایه گذاری بلندمدت و زیرساختی است.

خسارات اقتصادی

شاید بتوان گفت خسارت‌ها و هزینه‌هایی که به دلیل کمبود برق و مشکلات شبکه برق کشور به اقتصاد وارد می‌شود سنگین و غیر قابل بازگشت است. توقف تولید در صنایع و کسب و کارها و ضرر و زیان مالی به افراد و صاحبان مشاغل به دلیل خاموشی ها و نوسانات برق، ضربه سنگینی به اقتصاد کشور وارد می‌کند.

مشکلات اجتماعی

نارضایتی عمومی، اخلال در زندگی روزمره مردم و بروز مشکلات بهداشتی و درمانی را شاید بتوان از مهمترین معضلات اجتماعی ناشی از مشکلات برق کشور دانست.

آسیب به تجهیزات

خرابی و از کارافتادگی لوازم برقی و ضرر و زیان به تجهیزات صنعتی و پزشکی، هزینه های سنگین تعمیر و تعویض تجهیزات را به دنبال دارد.

برخی از راهکارهایی که در بخش آخر به آن می‌پردازیم، براساس قابلیت‌هایی که دارند، می توانند تا حدی از خسارت‌ها وآسیب ها پیشگیری کنند.

راهکارهای حل مشکلات برق

این راهکارها بسته به شرایط، بودجه و مدت زمان موردنیاز قابل اجرا است. البته راهکارهای اساسی و بنیادی برای رفع مشکلات به صورت همگانی در اولویت قرار دارد.

افزایش ظرفیت تولید

احداث نیروگاه‌های جدید با استفاده از منابع تجدیدپذیر، افزایش راندمان نیروگاه های موجود و اصلاح شبکه های انتقال و توزیع به عنوان موثرترین راهکارها توسط کارشناسان پیشنهاد می‌شود.

مدیریت صحیح مصرف

انتظار مدیران صنعت برق از مصرف کننده ها در راستای مدیریت درست مصرف از طریق اصلاح الگوی مصرف، ترویج استفاده از تجهیزات پربازده و حذف یارانه‌های پنهان است.

استفاده از تجهیزات برق اضطراری مناسب

انواع منابع پشتیبان به عنوان راهکارهای موقت و بعضا موثر در کاهش آسیب‌های ناشی از شبکه برق ضعیف کشور است.

جمع‌بندی

حل مشکلات برق کشور نیازمند عزم ملی و برنامه ریزی بلندمدت است. با اتکا به راهکارهای ذکر شده می توان به سوی آینده ای پایدار و امن در زمینه انرژی گام برداشت.

 

zahra soltani
۱۷بهمن

در برق، فاز به توزیع بار اشاره دارد. در موقع خرید تجهیزات مختلف حتما با این موضوع برخورد کرده‌اید که این دو مفهوم تفاوت‌هایی را در تکنولوژی و کاربرد تجهیزات الکتریکی ایجاد می‌کنند. آشنایی با برق تک فاز و سه فاز به شما در انتخاب تجهیزات برق اضطراری و درنظر گرفتن شرایط موردنیاز بسیار کمک می کند.

برق تک فاز چیست و چه ویژگی‌هایی دارد؟

در یک سیستم برق متناوب تک فاز، دو سیم را می بینید که جریان الکتریکی را حمل می کنند. برق تکفاز یک مدار برق متناوب دو سیمه (AC) است. به طور معمول، یک سیم برق - سیم فاز - و یک سیم خنثی وجود دارد که جریانی بین سیم برق (از طریق بار) و سیم خنثی جریان دارد. بسته به محل زندگی شما، ولتاژ معمولاً 220 تا 230 ولت، در فرکانس 50 هرتز است.

برق تک فاز یک شکل بسیار متداول برای تامین بیشتر موقعیت ها با نیاز برق کم است. برای اکثر لوازم مسکونی کافی است و اغلب به سادگی طراحی و اجرا می شود. یک منبع تغذیه تک فاز معمولاً بسته به منطقه می تواند با بارهای تا 2500 وات مقابله کند.

برای سازگاری و عملکرد مطلوب، منبع پشتیبان برق تک فاز برای تجهیزات تک فاز انتخاب و استفاده می‌شود.

مزایای استفاده از برق تک فاز

برق تک فاز یک شکل بسیار متداول برای تامین بیشتر موقعیت ها با نیاز برق کم است. برای اکثر لوازم مسکونی کافی است و اغلب به سادگی طراحی و اجرا می شود. یک منبع تغذیه تک فاز معمولاً بسته به منطقه می‌‌تواند بارهای تا 2500 وات را پاسخگو باشد.

معایب استفاده از برق تک فاز

شما نمی‌توانید بارهای سنگین مانند موتورهای صنعتی یا تجهیزات سنگین را در یک منبع تک فاز اجرا کنید. همچنین نمی توانید یک موتور تک فاز کوچک (کمتر از 1 کیلووات) را مستقیماً با استفاده از منبع تک فاز راه اندازی کنید، زیرا گشتاور اولیه کافی برای چرخاندن موتور ایجاد نمی کند. بنابراین، برای استفاده از منبع تغذیه تک فاز برای بارهای سنگین تر، به چیزی مانند استارت موتور یا درایو فرکانس متغیر نیاز دارید تا آنها به درستی کار کند.

برق سه فاز چیست و چه ویژگی هایی دارد؟

برق سه فاز یک مدار برق متناوب سه سیم است که هر سیگنال AC با فاصله 120 درجه الکتریکی از یکدیگر قرار دارد.

با اتصال برق سه فاز، سه سرویس برق جداگانه دریافت می کنید. بنابراین، سه فاز چگونه کار می کند؟ هر پا از جریان می تواند به حداکثر ولتاژ برسد و با یک سوم زمان تکمیل شده در یک سیکل از هم جدا می شود. به طور خلاصه، ولتاژ اتصال برق سه فاز ثابت می ماند.

در یک سیستم سه فاز، سه یا چهار سیم را خواهید یافت که جریان را منتقل می کنند. اگر فقط سه سیم برق وجود داشته باشد، هر سه سیم فاز هستند و هر سیگنال برق 120 درجه خارج از فاز با دو سیم دیگر ارسال می شود. در یک سیستم سه فاز، امکان تقسیم آن به سه مدار تک فاز مجزا وجود دارد که با منبع تغذیه مستقیم سه فاز یکسان نیست.

اگر سیم چهارمی را در مدار دیدید، بسته به نوع مداری که دارید، سیم خنثی خواهد بود. اینها معمولاً پیکربندی ستاره (همچنین wye یا Y) و دلتا هستند. مدار پیکربندی مثلث مداری است که فقط سه سیم دارد، یعنی سیم خنثی وجود ندارد. این پیکربندی است که توسط تمام سیستم های ولتاژ بالا استفاده می شود. در پیکربندی ستاره یا wye (Y)، سیم های سه فاز به اضافه یک سیم خنثی را خواهید دید که از ترمینال مشترک مدار Y خارج می شود. این نوع مدار گاهی اوقات دارای سیم زمین نیز می باشد.

در منبع تغذیه سه فاز، ولتاژ تولید شده بین هر دو فاز 415 ولت و 240 ولت بین فاز و نول است. جریان در سیکل های 360 درجه می رود، به طوری که هر فاز دو بار در یک سیکل به حداکثر ولتاژ می رسد. مزیت اصلی این است که منبع تغذیه مداوم است و هرگز به طور کامل قطع نمی شود. این جریان ثابت قدرت، به علاوه توانایی سیستم سه فاز برای تحمل بارهای بالاتر، همان چیزی است که سه فاز را برای عملیات تجاری و صنعتی بسیار مناسب می کند.

مزایای استفاده از برق سه فاز

منبع تغذیه سه فاز بیشتر برای بارهای تجاری و صنعتی استفاده می شود. یک منبع تغذیه سه فاز به سیم کمتری نیاز دارد تا بتواند همان مقدار برق را که یک منبع تغذیه تک فاز ارائه کند.

تقریباً تمام منابع برق تولیدی در اصل سه فاز هستند که تولید آن آسان و مقرون به صرفه است. یک منبع تغذیه سه فاز بازده کلی بالاتری نسبت به یک منبع تغذیه تک فاز در صورت استفاده برای بار یکسان ارائه می دهد. منبع تغذیه سه فاز نیز قابلیت انتقال توان بیشتری را ارائه می دهد. موتورهای سه فاز صنعتی می توانند بدون نیاز به استارت موتور راه اندازی شوند، زیرا اختلاف فاز برای تولید گشتاور اولیه برای راه اندازی موتور کافی است.

معایب استفاده از برق سه فاز

بزرگترین عیب استفاده از منبع تغذیه سه فاز این است که مدار برای کنترل بار اضافه مجهز نیست. اگر اضافه بار اتفاق بیفتد، تجهیزات پرهزینه ممکن است آسیب ببینند، بنابراین خطر بیشتری برای متحمل شدن تعمیرات گران قیمت وجود دارد.

همچنین منبع تغذیه سه فاز به دلیل ولتاژ واحد بالاتر، هزینه های عایق بالایی را به همراه خواهد داشت. نیازهای عایق بسته به مقدار ولتاژ متفاوت است، زیرا اندازه سیم های مورد نیاز شما نیز به توزیع برق بستگی دارد.

تجهیزات برق اضطراری تک فاز و سه فاز

نیازمندی نوع برق تجهیزات مختلف (تک فاز یا سه فاز بودن) باید در انتخاب یک منبع تغذیه برق اضطراری نیز درنظر گرفته شود تا با تجهیزات الکتریکی موردنظر و برق ورودی، سازگار باشد. حتما برای انتخاب درست یک منبع تغذیه پشتیبان و درنظر گرفتن تمام فاکتورهای لازم از کارشناسان متخصص کمک بگیرید.

zahra soltani
۱۴بهمن

انواع یوپی اس شامل آفلاین، لاین اینتراکتیو و آنلاین دارای قابلیت‌ها و ویژگی‌های متفاوتی هستند. یوپی اس‌های آنلاین بیشترین امکانات و قابلیت‌ها را به نسبت سایر انواع دیگر UPS دارند. با توجه به عملکرد مبتنی بر تبدیل دوگانه، برق شهر مستقیما به بارهای خروجی متصل نمی‌شود و قسمت ورودی از بخش خروجی ایزوله می‌شود. بنابراین، اختلالات برق شهری به تجهیزات متصل به یو پی اس منتقل نمی‌شود. یو پی اس‌های آنلاین تمام فاکتورهای حفاظتی که برای محافظت از تجهیزات حساس ضروری است را دارند. در این مطلب خطراتی که تجهیزات را به خاطر اضافه بار تهدید می‌کنند و  مزایای استفاده از انواع ups آنلاین را برای محافظت از تجهیزات مرور می‌کنیم.

محافظت تجهیزات در برابر اضافه بار

اضافه بار زمانی اتفاق می‌افتد که بار متصل به یو پی اس از توان یو پی اس بیشتر باشد. این اتفاق می‌تواند به دلیل اضافه کردن بار بیش از حد به یو پی اس یا افزایش ناگهانی بار متصل به یو پی اس رخ دهد.

اضافه بار می‌تواند به یو پی اس و تجهیزات متصل به آن آسیب برساند. برای جلوگیری از این آسیب‌ها، یو پی اس ها از روش‌های مختلفی برای محافظت در برابر اضافه بار استفاده می‌کنند.

بهترین کار برای پیشگیری از اضافه بار و آسیب‌های ناشی از آن، این است که به همان میزان بار که در موقع محاسبه یو پی اس درنظر گرفته بودید، به تجهیزات برق اضطراری خود متصل کنید.

روش‌های مختلف محافظت در مقابل اضافه بار در یو پی اس

یوپی اس ها در مواقع اضافه بار اقدامات مختلفی را برای محافظت از تجهیزات انجام می‌دهند. در ادامه به چند مورد رایج از جمله اعلام هشدار توسط آژیر و عملکرد در وضعیت بای پس می‌پردازیم.

قطع بار

در صورت اضافه بار شدید، یو پی اس ممکن است بار را به طور کامل قطع کند تا از آسیب به یو پی اس و تجهیزات متصل به آن جلوگیری کند.

آژیر هشدار

در صورت اضافه بار، یو پی اس ممکن است آژیر هشدار را فعال کند تا کاربر را از مشکل آگاه کند. در اولین اقدام تمام بارهای اضافی متصل شده به منبع پشتیبان برق خود را قطع کنید.

تغییر به حالت بای پس

در صورت اضافه بار، یو پی اس ممکن است به طور موقت به حالت بای پس تغییر حالت دهد و برق را به طور مستقیم از برق شهر به تجهیزات متصل به یو پی اس عبور دهد. با این کار هم از یو پی اس و هم از تجهیزات متصل به یو پی اس به صورت کامل محافظت می‌شود.

کاهش ولتاژ

در صورت اضافه بار، یو پی اس ممکن است ولتاژ خروجی را به طور موقت کاهش دهد تا از آسیب به یو پی اس و تجهیزات متصل به آن جلوگیری کند.

انتخاب روش مناسب برای محافظت در برابر اضافه بار در یو پی اس به عوامل مختلفی مانند نوع یو پی اس، توان یو پی اس و نوع بار متصل به یو پی اس بستگی دارد. محافظت در برابر اضافه بار یک موضوع مهم در یو پی اس است. با استفاده از روش‌های مناسب می‌توانید از آسیب به یو پی اس، سیم‌ها و تجهیزات متصل به آن جلوگیری کنید.

نکات پایانی محافظت توسط یوپی اس در برابر اضافه بار

در اینجا چند نکته دیگر برای جلوگیری از اضافه بار یو پی اس آورده شده است. رعایت نکات مراقبتی و محافظتی از تجهیزات در کاهش هزینه ها و افزایش طول عمر لوازم الکتریکی بسیار موثر است.

  • توان مصرفی هر یک از تجهیزاتی که به یو پی اس متصل می‌کنید را مشخص کنید.
  • توان کلی یو پی اس را با مجموع توان مصرفی تجهیزاتی که به آن متصل می‌کنید مقایسه کنید.
  • حداقل 30 درصد از توان یو پی اس را خالی نگه دارید تا در مواقع افزایش ناگهانی بار، یو پی اس دچار اضافه بار نشود.
  • از یو پی اس با ضریب توان (Power Factor) بالا استفاده کنید.
  • در صورت نیاز، از یک متخصص برق برای انتخاب و نصب یو پی اس مناسب کمک بگیرید.

با رعایت این نکات می‌توانید از یو پی اس و تجهیزات الکتریکی مصرفی خود به طور صحیح استفاده کنید و از عمر طولانی آن بهره‌مند شوید

zahra soltani
۱۰بهمن

سیستم‌های اعلام سرقت یکی از راه‌های مؤثر برای افزایش امنیت اماکن مسکونی، تجاری و صنعتی هستند. این سیستم‌ها با تشخیص ورود غیرمجاز به یک مکان، آلارم هشدار را به صدا در می‌آورند و به این ترتیب از وقوع سرقت یا سایر حوادث جلوگیری می‌کنند.

یکی از مهم‌ترین اجزای سیستم‌های اعلام سرقت، باتری است. باتری‌ها در این سیستم‌ها به عنوان منبع تأمین انرژی در صورت قطع برق عمل می‌کنند. در صورت تخلیه باتری یا خرابی آن، سیستم اعلام سرقت از کار می‌افتد و دیگر نمی‌تواند به طور صحیح عمل کند. بنابراین، اهمیت باتری سیستم اعلام سرقت در حفظ امنیت یک مکان بسیار زیاد است.

نکات کلی خرید باتری یو پی اس که برای اکثریت تجهیزات الکتریکی مناسب است، را حتما مطالعه کنید.

ضرورت سیستم اعلام سرقت در ساختمان‌ها

سیستم‌های اعلام سرقت یکی از مهم‌ترین راه‌های افزایش امنیت ساختمان‌ها هستند. این سیستم‌ها با تشخیص ورود غیرمجاز به یک ساختمان، آلارم هشدار را به صدا در می‌آورند و به این ترتیب از وقوع سرقت یا سایر حوادث جلوگیری می‌کنند.

دلایل ضرورت سیستم اعلام سرقت در ساختمان‌ها عبارتند از:

  • پیشگیری از سرقت

سیستم‌های اعلام سرقت یکی از بهترین راه‌ها برای جلوگیری از سرقت هستند. این سیستم‌ها با ایجاد صدای بلند و آزاردهنده، سارقان را از ادامه کار باز می‌دارند.

  • جلوگیری از سایر حوادث

برخی از سیستم‌های هشدار می‌توانند وقوع سایر حوادث مانند آتش‌سوزی، نشت گاز یا ورود حیوانات را نیز اعلام و از بدتر شدن شرایط پیشگیری کنند.

نیاز سیستم‌های اعلام سرقت به باتری

سیستم‌های اعلام سرقت باعث افزایش امنیت ساختمان می‌شوند و به افراد ساکن در آن احساس آرامش و اطمینان می‌دهند. سیستم‌های دزدگیر در زمان قطع برق، نیازمند یک منبع پشتیبان هستند تا برای مدت زمان مشخصی، انرژی الکتریکی موردنیاز برای ادامه عملکرد این سیستم ها را فراهم کنند. این سیستم ها دارای قابلیت های متعددی برای اعلام هشدار از طریق برقراری تماس و ارسال پیامک هستند.

باتری دزدگیر نقش حیاتی در عملکرد این سیستم ایفا می‌کند.

انواع باتری‌های مورد استفاده در سیستم‌های اعلام سرقت

در سیستم‌های اعلام سرقت از انواع مختلف باتری استفاده می‌شود. رایج‌ترین انواع باتری‌های مورد استفاده در این سیستم‌ها عبارتند از:

باتری‌های لیتیوم-یون

این باتری‌ها نسبت به باتری‌های اسید سربی گران‌تر هستند، اما طول عمر بیشتری دارند (حدود 3 تا 5 سال) و در برابر نوسانات دما مقاوم‌تر هستند.

باتری‌های اسید سربی

 الکترولیت این باتری ها از جنس اسید و صفحات آن سربی است. این باتری‌ها از رایج‌ترین باتری‌ها برای تجهیزات الکترونیکی مختلف از جمله سیستم‌های دزدگیر و اعلام سرقت هستند. طول عمر مناسب و قیمت مقرون به صرفه از  مزایای استفاده از این باتری‌ها برای دزدگیر است.

انتخاب نوع باتری مناسب دزدگیر

در هنگام انتخاب نوع باتری مناسب برای سیستم اعلام سرقت، باید به عوامل مختلفی از جمله طول عمر، هزینه، مقاومت در برابر نوسانات دما و قابلیت شارژ شدن توجه کرد.

به طور کلی، باتری دزدگیر باید از نوع درب بسته باشد تا هیچ گونه نشتی داخل سیستم اعلام سرقت اتفاق نیافتد و برد دستگاه دچار آسیب نشود. باتری‌های اسید سربی درب بسته هیچگونه نشتی ندارند و از باطری های پرمصرف برای دزدگیر هستند.

نکات مهم در نگهداری از باتری سیستم اعلام سرقت

برای افزایش طول عمر باتری‌های سیستم اعلام سرقت، باید نکات زیر را رعایت کنید:

  • از قرار دادن باتری‌ها در معرض دمای بالاتر یا پایین‌تر از حد استاندارد باتری خودداری کنید.
  • باتری‌های تخلیه شده را بلافاصله تعویض کنید.
  • از اتصال کوتاه سیم‌های باتری به یکدیگر خودداری کنید. اتصال باتری‌ها باید به صورت درست انجام شود تا مشکلی برای برد دستگاه و قطعات حساس به وجود نیاید.

با رعایت این نکات می‌توانید از باتری‌های سیستم اعلام سرقت خود به بهترین شکل ممکن نگهداری کنید و از امنیت خود و خانواده‌تان اطمینان حاصل کنید.

zahra soltani
۰۷بهمن

یو پی اس (UPS) مخفف Uninterruptible Power Supply به معنای منبع تغذیه بدون وقفه است. این دستگاه با تامین برق اضطراری و محافظت از تجهیزات حساس در هنگام قطعی برق، از بروز خسارات مالی و جانی جلوگیری می‌کند. یو پی اس از اجزای مختلفی تشکیل شده است که هر کدام نقش مهمی در عملکرد آن ایفا می‌کنند. توجه داشته باشید که برخی از این بخش‌ها در انواع مختلف یو پی اس‌ها یکسان هستند و بعضی دیگر ممکن است در بعضی انواع یو پی اس وجود نداشته باشند.

در این مقاله به معرفی اجزای اصلی یو پی اس و کاربرد و اهمیت هرکدام می‌پردازیم. قبل از خرید یوپی اس، بهتر است با اجزاء مختلف آن آشنا شوید.

معرفی اجزاء مختلف یو پی اس

در این بخش تمامی بخش‌های مهم در یو پی اس را معرفی می‌کنیم و اهمیت آنها را در عملکرد یوپی اس ذکر می‌کنیم. کیفیت اجزای مختلف یو پی اس در قیمت تمام شده خرید یو پی اس بسیار تاثیرگذار است.

رکتیفایر  (Rectifier)

رکتیفایر یکسو کننده است که جریان متناوب (AC) ورودی را به جریان مستقیم (DC) تبدیل می‌کند. این جریان مستقیم برای شارژ باتری‌ها و تامین برق تجهیزات حساس در هنگام قطعی برق استفاده می‌شود. رکتیفایر از اجزای اصلی یو پی اس است و بدون آن، عملکرد یو پی اس امکان‌پذیر نیست.

باتری  (Battery)

باتری‌ها وظیفه تامین برق تجهیزات حساس در هنگام قطعی برق را بر عهده دارند. باتری‌ها انرژی الکتریکی را در خود ذخیره می‌کنند و در هنگام قطعی برق، آن را به صورت جریان مستقیم در اختیار تجهیزات قرار می‌دهند. باتری‌ها یکی از مهم‌ترین اجزای یو پی اس هستند و انتخاب باتری مناسب با توجه به نیازهای کاربر اهمیت زیادی دارد.

اینورتر  (Inverter)

اینورتر دستگاهی است که جریان مستقیم (DC) را به جریان متناوب (AC) تبدیل می‌کند. این جریان متناوب برای تامین برق تجهیزات حساس استفاده می‌شود. اینورتر در هنگام قطعی برق، جریان مستقیم ذخیره شده در باتری‌ها را به جریان متناوب تبدیل می‌کند و آن را در اختیار تجهیزات قرار می‌دهد. اینورتر نیز یکی از اجزای اصلی یو پی اس است و بدون آن، عملکرد یو پی اس امکان‌پذیر نیست.

برد کنترل  (Control Board)

برد کنترل وظیفه کنترل و نظارت بر عملکرد سایر اجزای یو پی اس را بر عهده دارد. این برد با دریافت اطلاعات از سایر اجزای یو پی اس، عملکرد آن‌ها را تنظیم می‌کند و در صورت بروز مشکل، اقدامات لازم را انجام می‌دهد. برد کنترل یکی از اجزای مهم یو پی اس است که نقش مهمی در عملکرد صحیح آن ایفا می‌کند.

برد شارژر  (Charger Board)

برد شارژر وظیفه شارژ باتری‌های یو پی اس را بر عهده دارد. این برد با دریافت اطلاعات از باتری‌ها، میزان شارژ آن‌ها را بررسی می‌کند و در صورت نیاز، آن‌ها را شارژ می‌کند. برد شارژر در یو پی اس‌های باتری داخلی وجود دارد.

بدنه

بدنه یو پی اس وظیفه محافظت از سایر اجزای یو پی اس را بر عهده دارد. بدنه یو پی اس معمولا از فلز یا پلاستیک ساخته می‌شود و در برابر ضربه و آسیب مقاوم است.

نمایشگر  (Display)

نمایشگر یو پی اس اطلاعات مختلفی مانند وضعیت یو پی اس، میزان شارژ باتری‌ها، ولتاژ ورودی و خروجی و غیره را نمایش می‌دهد. نمایشگر یو پی اس به کاربران کمک می‌کند تا از وضعیت پارامترها و عملکرد صحیح یو پی اس مطلع شوند.

کلیدها  (Switches)

کلیدها وظیفه کنترل عملکرد یو پی اس را بر عهده دارند. با استفاده از کلیدهای یو پی اس می‌توان یو پی اس را روشن و خاموش کرد، حالت‌های مختلف یو پی اس را تنظیم کرد و غیره.

تاثیر باتری یو پی اس در خرید UPS

یو پی اس‌ها بسته به محل قرار گرفتن باتری در داخل یا بیرون یو پی اس، به دو نوع یو پی اس باتری داخلی و یو پی اس باتری بیرونی تقسیم می‌شوند. یو پی اس های باتری داخلی چون محدودیت زمان پشتیبانی برای تجهیزات را دارند و مدت زمان بک آپ تایم آنها را نمی‌توان افزایش داد، معمولا قیمت ارزان‌تری به نسبت انواع باتری بیرونی (باتری اکسترنال) دارند.

هر چقدر تعداد و ظرفیت باتری‌های یو پی اس بیشتر باشد، قیمت تمام شده خرید یوپی اس نیز افزایش می‌یابد.

خرید یو پی اس مناسب

در پایان باید گفت که اجزای یو پی اس با هم در تعامل هستند و عملکرد صحیح هر کدام از آن‌ها، برای عملکرد صحیح یو پی اس تاثیرگذار است. انتخاب یو پی اس مناسب با توجه به نیازهای کاربر و بررسی کیفیت اجزای یو پی اس، اهمیت زیادی دارد.

zahra soltani
۰۲بهمن

باتری آسانسور به عنوان یک منبع انرژی فوق‌العاده مهم است که در صورت قطعی از برق، ادامه عملکرد انواع آسانسورها و بالابرها را تضمین می‌کند. آسانسورها با توجه به تفاوت‌های تکنولوژیکی و سیستم‌های پشتیبانی، نیازمند باتری‌ها و تجهیزات برق اضطراری مختلف هستند.

آسانسورها برای ساختمان‌ها و مجتمع‌های بزرگ تجاری، پزشکی، صنعتی و خدماتی کاربرد گسترده ای دارند. آسانسورهای قدیمی معمولاً دارای سیستم برق اضطراری داخلی هستند که به آنها این امکان را می‌دهد که در صورت قطع برق، به اندازه کافی پایین بیایند و درب باز شود. این آسانسورها بیشتر در منازل مسکونی استفاده می‌شوند و تعداد باتری‌های مورد استفاده در سیستم پشتیبان آنها حدوداً 4 باتری با ظرفیت پایین حدود 7 آمپرساعت یا 9 آمپرساعت است.

آسانسورهای جدیدتر از یو پی اس به عنوان تجهیزات برق اضطراری برای ادامه حرکت در زمان قطع برق استفاده می‌کنند. این آسانسورها توان بیشتری دارند و معمولاً از یوپی اس با ظرفیت‌های متنوع استفاده می‌کنند که از 800 ولت آمپر تا 6 کاوا و حتی 10 کاوا می‌تواند باشد.

نکات انتخاب باتری برای آسانسور

در خرید باتری مناسب برای آسانسور، نکات مهمی وجود دارد. برخی از این نکات شامل تاثیر نوع آسانسور در انتخاب باتری، نوع باتری، ظرفیت باتری، عمر مفید باطری و گارانتی معتبر است. در ادامه به تمامی این موارد می‌پردازیم.

تاثیر نوع آسانسور در انتخاب باتری

نوع آسانسور هم در خرید یو پی اس مناسب آسانسور و هم در خرید باتری مناسب آسانسور بسیار تاثیرگذار است.

  • در صورت داشتن اینورتر یا درایو، از یوپی اس‌های با توان کمتر می‌توان استفاده کرد.
  • در صورت عدم داشتن اینورتر، یوپی اس با توان بیشتری نیاز است و باید هزینه بیشتری هم برای خرید باتری و یو پی اس موردنیاز پرداخت کرد.

نوع باتری

انواع مختلف باتری وجود دارد ولی باتری اسید سربی از پرکاربردترین انواع باتری برای آسانسور است.

  • باتری‌های اسید-سربی به عنوان یکی از پرکاربردترین انواع باتری برای آسانسورها شناخته می‌شوند. از دلایل اهمیت این نوع باتری ها می توان به طول عمر مناسب، قیمت مقرون به صرفه و تنوع کافی برای ظرفیت این نوع باتریها اشاره کرد.

ظرفیت باتری

  • ظرفیت باتری باید بر اساس مدت زمان برق دهی و نیاز آسانسور تعیین شود.
  • آسانسورها با سیستم پشتیبان داخلی با باتری با ظرفیت مناسب قابلیت ادامه کار دارند.
  • باتری‌های با ظرفیت‌های 7 آمپرساعت یا 9 آمپرساعت برای آسانسورهای قدیمی و باتری‌های با ظرفیت‌های بیشتر برای آسانسورهای جدید مناسب‌اند.

عمر مفید باطری

شرایط نگهداری تاثیر زیادی بر عمر مفید باتری ها دارد.

  •  عواملی مانند کیفیت باتری، شارژ و دشارژ منظم، دما، شارژر مناسب و تاریخ تولید باتری بر عمر مفید باتری تاثیرگذار دارند.

گارانتی

  • گارانتی معتبر از جمله مهمترین عوامل در خرید باتری است.
  • شرکت های معتبر با بیش از سه دهه تجربه، باتری‌های با گارانتی معتبر ارائه می‌دهد.

به طور کلی، با توجه به نوع و نیاز آسانسور، انتخاب باتری مناسب با اهمیت زیادی همراه است. شرکت های معتبر باتری‌های VRLA با برندهای مختلف و گارانتی قابل اعتماد، به مشتریان خود خدمات با کیفیت ارائه می‌دهد.

مزایای خرید باتری آسانسور

  • استفاده از آسانسور در زمان قطع برق
  • حفظ امنیت و عدم توقف رفت و آمدها
zahra soltani