انتخاب یوپی اس تک فاز و سه فاز بر اساس برق مصرفی
برای انتخاب تجهیزات الکتریکی حتما باید به نوع برق مصرفی توجه شود تا لوازم الکتریکی خریداری شده، قابل استفاده باشند. برای انتخاب دستگاه یو پی اس که برای تامین برق اضطراری برای تجهیزات برقی استفاده میشود، نیز باید به نوع برق مصرفی توجه شود.
در این مطلب ضمن معرفی مختصر برق تک فاز و سه فاز، به تاثیر این عامل در انتخاب یوپی اس تک فاز و سه فاز می پردازیم. برای اطلاعات کامل تر در مورد برق سه فاز و تک فاز به مطلب معرفی برق تک فاز و سه فاز مراجعه کنید.
برق تک فاز و ویژگیهای آن
در سیم کشی برق تک فاز در یک مدار متناوب دو سیم وجود دارد که جریان را منتقل می کنند. به طور معمول، یک سیم فاز و یک سیم نول است. ولتاژ برق تک فاز حدود 220 تا 230 ولت و فرکانس 50 هرتز است.
برق کشی های درون شهر و برای لوازم کم مصرف از نوع برق تک فاز است که سیم کشی و استفاده از آن ساده تر است. برای سازگاری و عملکرد مطلوب، منبع پشتیبان برق (یوپی اس) تک فاز برای تجهیزات تک فاز انتخاب و استفاده میشود.
ویژگی های برق سه فاز
برق سه فاز در یک مدار برق متناوب دارای سه یا چهار سیم است که سیگنال AC جریان در هر سیم با فاصله 120 درجه الکتریکی از دیگر سیم ها قرار دارد. در یک سیستم سه فاز، امکان تقسیم آن به سه مدار تک فاز مجزا وجود دارد که با منبع تغذیه مستقیم سه فاز یکسان نیست.
سیم چهارم در مدار، سیم خنثی یا نول است. ولتاژ در یک سیستم سه فاز حدود 380 تا 400 ولت است و به همین دلیل برق سه فاز برای تجهیزات برقی پرمصرف و بارهای بالا لازم است.
انتخاب یوپی اس تک فاز و سه فاز بر اساس برق مصرفی
یکی از نکات مهم در انتخاب یوپی اس، برق مصرفی تجهیزات است. یو پی اسها به دو دسته اصلی تک فاز و سه فاز تقسیم میشوند. هر کدام از این انواع، برای کاربردهای خاصی مناسب هستند.
یو پی اس تک فاز برای دستگاههای کم مصرف تری که از برق تک فاز استفاده میکنند، مانند کامپیوترها، سرورها، تجهیزات شبکه و تجهیزات پزشکی مناسب است و ابعاد کوچکتر و قیمت مناسب تری نسبت به نوع سه فاز دارد.
یو پی اس سه فاز برای دستگاههایی که از برق سه فاز استفاده میکنند، مانند دستگاههای صنعتی، موتورهای الکتریکی و تجهیزات تهویه مطبوع، مناسب است. توان خروجی بالاتر و ابعاد بزرگ تر و در عین حال قیمت بیشتر، از ویژگی های این نوع یوپی اس ها است.
جمع بندی
برای انتخاب یوپی اس مناسب، علاوه بر فاکتورهای مختلفی مثل نوع آنلاین، لاین اینتراکتیو و آفلاین، ضریب توان و مدت زمان برق دهی، حتما به نوع برق مصرفی تجهیزات و برق کشی مکان موردنظر توجه کنید.