انواع یو پی اس و باتری

معرفی انواع یو پی اس و باتری، کاربردها و نکات ضروری خرید انواع یوپی اس و باتری

انواع یو پی اس و باتری

معرفی انواع یو پی اس و باتری، کاربردها و نکات ضروری خرید انواع یوپی اس و باتری

در این وبلاگ اطلاعات لازم و موردنیاز کاربران را در حوزه تجهیزات برق اضطراری، خصوصا یو پی اس و باتری جمع آوری می‌کنیم.

مشکلات برق کشور و راهکارهای مقابله با آن

شنبه, ۲۱ بهمن ۱۴۰۲، ۰۵:۱۲ ب.ظ

در سال‌های اخیر ناترازی در تولید و مصرف برق به یک معضل لاینحل در سطح کشور تبدیل شده است. این مشکلات آسیب‌ها و خسارات سنگینی را به اقتصاد کشور وارد می‌کند. راه حل های مختلفی برای حل این مشکلات پیشنهاد شده و هر کدام مزایایی را به دنبال دارد. یکی از این راهکارها استفاده از تجهیزات برق اضطراری از جمله یو پی اس در کاهش آسیب‌های شبکه بررق کشور است.

در این مطلب به مشکلاتی که گریبان‌گیر صنعت برق کشور شده اشاره می کنیم و آسیب‌هایی که به دنبال دارد را توضیح داده و در پایان راهکارهای موجود را بررسی می‌کنیم.

مشکلات برق کشور

دلایل به وجود آمدن هر کدام از این مشکلات متفاوت است ولی در مجموع همه این عوامل باعث شده تا در صنعت برق دچار کم و کاستی‌های زیادی باشیم که هر سال نیز بر وخامت اوضاع افزوده می‌شود.

کمبود ظرفیت تولید

تقاضا برای مصرف برق به دلیل رشد جمعیت، صنعتی شدن و گرم شدن هوا روز به روز در حال افزایش است. این نیاز به دلیل استفاده از تجهیزات الکتریکی متعدد در بخش های مختلف ضروری است. از طرفی عدم سرمایه گذاری کافی در احداث نیروگاه های جدید، باعث شده تا میزان برق تولیدی پاسخگوی نیاز افراد نباشد. فرسودگی و ناکارآمدی نیروگاه های موجود نیز باعث شده تا میزان عرضه و تقاضا با هم متناسب نباشد و خصوصا در سال‌های اخیر با معضل کمبود برق در کشور مواجه باشیم.

فرسودگی شبکه های انتقال و توزیع

در اثر فرسودگی شبکه برق سراسری، شاهد اتلاف و هدر رفتن بخش قابل توجهی از برق در شبکه های انتقال و توزیع هستیم که هیچ راهی برای پیشگیری از آن به جز صرف هزینه و نوسازی زیرساختی نیست. خاموشی های مکرر و نوسانات برق نیز به دلیل فرسودگی شبکه های توزیع و انتقال اتفاق می‌افتد و سال‌های اخیر قطعی‌های ناگهانی و بی‌سابقه ای را در صنعت برق کشور شاهد هستیم.

عدم مدیریت صحیح مصرف

چند عامل زیر در کنار هم باعث عدم مدیریت درست مصرف انرژی برق شده است که خود از عوامل کمبود میزان برق نسبت به نیاز فعلی در کشور است:

  • الگوی نامناسب مصرف برق در کشور
  • عدم استفاده از تجهیزات و لوازم برقی پربازده
  • یارانه‌های پنهان انرژی

وابستگی به منابع فسیلی

استفاده از سوخت های فسیلی مانند گاز و مازوت در نیروگاه ها اگرچه به عنوان یک راه حل موقت درنظر گرفته می‌شود ولی آلایندگی هوا و مشکلات زیست محیطی بسیاری را به دنبال دارد.

آسیب های ناشی از مشکلات برق

مشکلاتی که در بخش قبل ذکر شد، هر کدام خود باعث بروز خسارات و هزینه‌هایی می‌شود. جبران این خسارات نیازمند بودجه و سرمایه گذاری بلندمدت و زیرساختی است.

خسارات اقتصادی

شاید بتوان گفت خسارت‌ها و هزینه‌هایی که به دلیل کمبود برق و مشکلات شبکه برق کشور به اقتصاد وارد می‌شود سنگین و غیر قابل بازگشت است. توقف تولید در صنایع و کسب و کارها و ضرر و زیان مالی به افراد و صاحبان مشاغل به دلیل خاموشی ها و نوسانات برق، ضربه سنگینی به اقتصاد کشور وارد می‌کند.

مشکلات اجتماعی

نارضایتی عمومی، اخلال در زندگی روزمره مردم و بروز مشکلات بهداشتی و درمانی را شاید بتوان از مهمترین معضلات اجتماعی ناشی از مشکلات برق کشور دانست.

آسیب به تجهیزات

خرابی و از کارافتادگی لوازم برقی و ضرر و زیان به تجهیزات صنعتی و پزشکی، هزینه های سنگین تعمیر و تعویض تجهیزات را به دنبال دارد.

برخی از راهکارهایی که در بخش آخر به آن می‌پردازیم، براساس قابلیت‌هایی که دارند، می توانند تا حدی از خسارت‌ها وآسیب ها پیشگیری کنند.

راهکارهای حل مشکلات برق

این راهکارها بسته به شرایط، بودجه و مدت زمان موردنیاز قابل اجرا است. البته راهکارهای اساسی و بنیادی برای رفع مشکلات به صورت همگانی در اولویت قرار دارد.

افزایش ظرفیت تولید

احداث نیروگاه‌های جدید با استفاده از منابع تجدیدپذیر، افزایش راندمان نیروگاه های موجود و اصلاح شبکه های انتقال و توزیع به عنوان موثرترین راهکارها توسط کارشناسان پیشنهاد می‌شود.

مدیریت صحیح مصرف

انتظار مدیران صنعت برق از مصرف کننده ها در راستای مدیریت درست مصرف از طریق اصلاح الگوی مصرف، ترویج استفاده از تجهیزات پربازده و حذف یارانه‌های پنهان است.

استفاده از تجهیزات برق اضطراری مناسب

انواع منابع پشتیبان به عنوان راهکارهای موقت و بعضا موثر در کاهش آسیب‌های ناشی از شبکه برق ضعیف کشور است.

جمع‌بندی

حل مشکلات برق کشور نیازمند عزم ملی و برنامه ریزی بلندمدت است. با اتکا به راهکارهای ذکر شده می توان به سوی آینده ای پایدار و امن در زمینه انرژی گام برداشت.

 

موافقین ۱ مخالفین ۰ ۰۲/۱۱/۲۱
zahra soltani

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی