انواع یو پی اس و باتری

معرفی انواع یو پی اس و باتری، کاربردها و نکات ضروری خرید انواع یوپی اس و باتری

انواع یو پی اس و باتری

معرفی انواع یو پی اس و باتری، کاربردها و نکات ضروری خرید انواع یوپی اس و باتری

در این وبلاگ اطلاعات لازم و موردنیاز کاربران را در حوزه تجهیزات برق اضطراری، خصوصا یو پی اس و باتری جمع آوری می‌کنیم.

۴ مطلب در آبان ۱۴۰۳ ثبت شده است

۲۲آبان

استابلایزرها از تجهیزات پرکاربرد برای تثبیت ولتاژ و محافظت از دستگاه ها در برابر نوسانات دائم ولتاژ برق هستند. استابلایزرهای سروو موتوری از شناخته شده ترین و کاربردی ترین انواع استابلایزرها هستند که با توجه به تنوع توان و نوع تک فاز و سه فاز، برای تجهیزات مختلفی قابل استفاده هستند. در این مقاله قصد داریم به بررسی دقیق استابلایزرهای سه فاز سروو موتوری، کاربردها و مزایای آن‌ها بپردازیم.

عملکرد استابلایزر سه فاز سروو موتوری

در استابلایزرهای سروو موتوری، تنظیم و ثابت نگه داشتن ولتاژ خروجی در یک سطح مشخص به کمک سروو موتور انجام می شود. در این نوع استابلایزرها هم دقت تثبیت ولتاژ بالاست و هم تثبیت ولتاژ به صورت پیوسته انجام می شود. این نوع استابلایزر با برق سه فاز کازر می کند و به همین دلیل برای تجهیزات پرمصرف مناسب است. استابلالیزر سروو موتوری سه فاز با داشتن این ویژگی ها، به ویژه برای تجهیزات صنعتی حساس به نوسانات دامنه ولتاژ مانند CNC، PLC ها، اینورترها و تجهیزات پزشکی مناسب هستند.

عملکرد استابلایزر سروو موتوری سه فاز

استابلایزرهای سروو موتوری با استفاده از یک سروو موتور و یک ترانسفورماتور متغیر، ولتاژ ورودی را به صورت مداوم پایش کرده و در صورت تغییر ولتاژ، به سرعت و دقت آن را به سطح تنظیم شده می‌رسانند.

در برخی از انواع استابلایزر سروو موتوری سه فاز ، برای هر فاز یک سروو موتور مجزا وجود دارد که باعث می شود برای هر فاز به صورت مجزا تنظیمات لازم انجام شود.

مزایای استفاده از استابلایزر سه فاز سروو موتوری

استفاده از استابلایزر سروو موتوری که با برق سه فاز کار می کند، مزایای متعددی دارد که از مهمترین آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • دقت بالا در تثبیت ولتاژ
  • سرعت پاسخگویی بالا و پیشگیری از آسیب دیدن تجهیزات در برابر نوسانات مکرر
  • حفاظت در برابر نوسانات ولتاژ و افزایش یا کاهش دائمی ولتاژ
  • افزایش قابل توجه عمر مفید تجهیزات صنعتی
  • کاهش هزینه‌های تعمیر و نگهداری با محافظت از تجهیزات

کاربردهای استابلایزر سه فاز سروو موتوری

در مناطق صنعتی که تجهیزات صنعتی در معرض نوسانات دائمی ولتاژ و آسیب های احتمالی به خاطر افت و خیز دائمی ولتاژ هستند، استفاده از استابلایزر برای تثبیت دامنه ولتاژ بسیار موثر و کاربردی است. استابلایزر سروو موتوری سه فاز برای تجهیزات و بخش های کاری زیر می تواند مفید و موثر باشد.

  • خطوط تولید کارخانجات و صنایع تولیدی، برای محافظت از تجهیزات حساس مانند  PLCها، اینورترها و سروو موتورها.
  • پمپ‌های تزریق، سیستم‌های کنترل و تجهیزات اندازه‌گیری در صنایع نفت و گاز
  • تجهیزات خط تولید دارو و بسته‌بندی در صنایع داروسازی
  • دستگاه های تولید و بسته‌بندی مواد غذایی در صنایع غذایی
  • تجهیزات پزشکی حساس مانند دستگاه‌های تصویربرداری و تجهیزات آزمایشگاهی

البته به این نکته مهم توجه داشته باشید که حتی دستگاه استابلایزر سروو موتوری هم قادر نیست که همه فاکتورهای ولتاژ را تثبیت کند و قابلیت های حفاظتی کافی برای تجهیزات حساس را ندارد. به همین علت تجهیزات حساس باید توسط یو پی اس به صورت کامل محافظت شوند.

نتیجه‌گیری

استابلایزرهای سه فاز سروو موتوری به عنوان یک راه حل موثر برای محافظت از تجهیزات صنعتی و تجهیزات با توان مصرفی بالا در برابر نوسانات ولتاژ شناخته می‌شوند. با استفاده از این دستگاه‌ها، می‌توان از عملکرد بهینه تجهیزات، افزایش عمر مفید آن‌ها و کاهش هزینه‌های تعمیر و نگهداری، تا حدودی اطمینان حاصل کرد.

حتما قبل از خرید استابلایزر ، از قابلیت های آن برای محافظت از تجهیزات موردنظرتان اطمینان حاصل کنید.

zahra soltani
۱۵آبان

برای انتخاب تجهیزات الکتریکی حتما باید به نوع برق مصرفی توجه شود تا لوازم الکتریکی خریداری شده، قابل استفاده باشند. برای انتخاب دستگاه یو پی اس که برای تامین برق اضطراری برای تجهیزات برقی استفاده می‌شود، نیز باید به نوع برق مصرفی توجه شود.

در این مطلب ضمن معرفی مختصر برق تک فاز و سه فاز، به تاثیر این عامل در انتخاب یوپی اس تک فاز و سه فاز می پردازیم. برای اطلاعات کامل تر در مورد برق سه فاز و تک فاز به مطلب معرفی برق تک فاز و سه فاز مراجعه کنید.

 

برق تک فاز و ویژگی‌های آن

در سیم کشی برق تک فاز در یک مدار متناوب دو سیم وجود دارد که جریان را منتقل می کنند. به طور معمول، یک سیم فاز و یک سیم نول است. ولتاژ برق تک فاز حدود 220 تا 230 ولت و فرکانس 50 هرتز است.

برق کشی های درون شهر و برای لوازم کم مصرف از نوع برق تک فاز است که سیم کشی و استفاده از آن ساده تر است. برای سازگاری و عملکرد مطلوب، منبع پشتیبان برق (یوپی اس) تک فاز برای تجهیزات تک فاز انتخاب و استفاده می‌شود.

ویژگی های برق سه فاز

برق سه فاز در یک مدار برق متناوب دارای سه یا چهار سیم است که سیگنال AC جریان در هر سیم با فاصله 120 درجه الکتریکی از دیگر سیم ها قرار دارد. در یک سیستم سه فاز، امکان تقسیم آن به سه مدار تک فاز مجزا وجود دارد که با منبع تغذیه مستقیم سه فاز یکسان نیست.

سیم چهارم در مدار، سیم خنثی یا نول است. ولتاژ در یک سیستم سه فاز حدود 380 تا 400 ولت است و به همین دلیل برق سه فاز برای تجهیزات برقی پرمصرف و بارهای بالا لازم است.

انتخاب یوپی اس تک فاز و سه فاز بر اساس برق مصرفی

یکی از نکات مهم در انتخاب یوپی اس، برق مصرفی تجهیزات است. یو پی اس‌ها به دو دسته اصلی تک فاز و سه فاز تقسیم می‌شوند. هر کدام از این انواع، برای کاربردهای خاصی مناسب هستند.

یو پی اس تک فاز برای دستگاه‌های کم مصرف تری که از برق تک فاز استفاده می‌کنند، مانند کامپیوترها، سرورها، تجهیزات شبکه و تجهیزات پزشکی مناسب است و ابعاد کوچکتر و قیمت مناسب تری نسبت به نوع سه فاز دارد.

یو پی اس سه فاز برای دستگاه‌هایی که از برق سه فاز استفاده می‌کنند، مانند دستگاه‌های صنعتی، موتورهای الکتریکی و تجهیزات تهویه مطبوع، مناسب است. توان خروجی بالاتر و ابعاد بزرگ تر و در عین حال قیمت بیشتر، از ویژگی های این نوع یوپی اس ها است.

جمع بندی

برای انتخاب یوپی اس مناسب، علاوه بر فاکتورهای مختلفی مثل نوع آنلاین، لاین اینتراکتیو و آفلاین، ضریب توان و مدت زمان برق دهی، حتما به نوع برق مصرفی تجهیزات و برق کشی مکان موردنظر توجه کنید.

zahra soltani
۰۶آبان

با توجه به اهمیت و کاربرد گسترده یو پی اس در صنایع، کارخانجات و کارگاه های بزرگ کشور، انتخاب یوپی اس مناسب صنایع مختلف بسیار اهمیت دارد. در صورت انتخاب نادرست یا اشتباه در محاسبه توان و مدت زمان برق دهی یوپی اس، دستگاه خریداری شده عملا کاربردی ندارد.

در این مطلب به اهمیت و ویژگی های یو پی اس سه فاز صنعتی می پردازیم و چند راهکار برای انتخاب یو پی اس صنعتی مناسب به شما ارائه می‌کنیم.

کدام یو پی اس را انتخاب کنیم؟ صنعتی یا اداری؟

در ابتدا باید بگوییم که یو پی اس های صنعتی و اداری با هم تفاوت های زیادی دارند.

  • برق یوپی اس اداری یا افیس تک فاز و برق یو پی اس صنعتی، سه فاز است.
  • ابعاد و وزن یو پی اس افیس خیلی کمتر از یوپی اس صنعتی است.
  • قابلیت های کار در محیط های خاص صنعتی در یو پی اس اداری وجود ندارد.
  • توان یو پی اس اداری کمتر از یوپی اس صنعتی است.

به توجه به هزینه خرید بالای یوپی اس های سه فاز صنعتی نسبت به نوع افیس، نه لازم است هزینه بیشتری برای یو پی اس صنعتی بپردازید و در ادارات از آن استفاده کنید و نه امکان استفاده از یوپی اس اداری برای کاربردهای صنعتی وجود دارد.

ویژگی‌های منحصر به فرد یو پی اس‌های صنعتی

برخی از ویژگی ها فقط در یو پی اس صنعتی برای کار در محیط های خاص صنایع تعبیه شده است.

اولا یو پی اس های صنعتی با برق ورودی 3 فاز کار می کنند و در خروجی امکان پشتیبانی از تجهیزات تک فاز (3 به 1) و سه فاز (3 به 3) را دارند.

دوما یو پی اس های صنعتی دیرتر نیاز به تعمیر پیدا می کنند و طول عمر بیشتری دارند.

همچنین یو پی اس های صنعتی نسبت به آلودگی ها و شرایط محیطی خاص مثل دمای بالای محیط، رطوبت، گرد و خاک و مواد شیمیایی، مقاومتر هستند

نقش حیاتی یو پی اس صنعتی در حفظ تولید و بهره‌وری

از عملکردهای مهم یوپی اس سه فاز برای دستگاه های صنعتی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • حفاظت از تجهیزات حساس با فیلتر کردن نویزها و نوسانات ولتاژ و همچنین تامین برق در زمان قطعی
  • جلوگیری از توقف تولید به دلیل قطعی برق و حفظ بهره‌وری و پیشگیری از خسارت های مالی هنگفت و از دست رفتن مشتری
  • افزایش طول عمر تجهیزات با فراهم آوردن یک منبع تغذیه پایدار
  • کاهش هزینه‌های تعمیر و نگهداری در اثر نوسانات برق
  • حفظ کیفیت محصولات در برخی از فرآیندهای تولید که به برق با کیفیت بالا نیاز دارند.

مراحل انتخاب بهترین یو پی اس صنعتی برای صنایع مختلف

مراحل انتخاب یو پی اس صنعتی شامل موارد زیر است:

  1. لیستی از تمام تجهیزاتی که باید توسط یو پی اس محافظت شوند، تهیه کرده و توان مصرفی هر یک را محاسبه کنید.
  2. مدت زمانی که تجهیزات شما در صورت قطع برق باید به کار خود ادامه دهند را مشخص کنید.
  3. شرایط محیطی محل نصب یو پی اس را ارزیابی کنید.
  4. با توجه به عوامل ذکر شده، چند مدل یو پی اس را که مناسب نیازهای شما هستند، انتخاب کرده و آنها را با هم مقایسه کنید.
  5. برای انتخاب نهایی، بهتر است از مشاوره متخصصان در این زمینه استفاده کنید.

جمع بندی

یو پی اس های صنعتی از تجهیزات برق اضطراری پرکاربرد برای صنایع هستند. حتما در پروسه انتخاب موارد گفته شده را در نظر بگیرید و با کارشناسان متخصص برای تعیین بار مشورت کنید.

zahra soltani
۰۱آبان

در دنیای امروز نقش داده‌ها در سازمان‌ها بسیار ارزشمند است. اتاق‌های سرور و دیتاسنترها نقش حیاتی در حفظ و تبادل این داده های ارزشمند ایفا می‌کنند. این بخش ها باید همیشه در دسترس باشند و هرگونه اختلال در عملکرد آن‌ها می‌تواند خسارات جبران‌ناپذیری را به دنبال داشته باشد. یو پی اس (UPS) از تجهیزاتی است که وظیفه تأمین برق پایدار و محافظت از تجهیزات در برابر نوسانات و قطعی برق را بر عهده دارد. در این مقاله، به بررسی عوامل مهم در انتخاب یو پی اس مناسب برای اتاق سرور و دیتاسنتر می‌پردازیم.

چرا یو پی اس اتاق سرور و دیتاسنتر مهم است؟

استفاده از یو پی اس برای برخی از لوازم و دستگاه ها اختیاری و غیرضروری است ولی برای بعضی از تجهیزات دیگر الزامی و موردنیاز است. سرورها از تجهیزاتی هستند که به یو پی اس کاملا نیاز دارند. در این بخش به چند دلیل اهمیت یو پی اس برای اتاق سرور و دیتاسنتر اشاره می کنیم.

حفاظت از داده‌ها

قطع ناگهانی برق می‌تواند منجر به از دست رفتن داده‌های ارزشمند شود. یو پی اس با تأمین انرژی بدون وقفه برای تجهیزات، از این اتفاق جلوگیری می‌کند.

بهبود عملکرد تجهیزات

نوسانات برق می‌تواند به تجهیزات آسیب برساند و عملکرد آن‌ها را مختل کند. یو پی اس با فیلتر کردن نویزها و تثبیت ولتاژ، از تجهیزات محافظت می‌کند.

افزایش طول عمر تجهیزات

نوسانات و قطعی های مکرر برق باعث کاهش طول عمر مفید تجهیزات سرور می‌شود. با محافظت از تجهیزات در برابر نوسانات برق و پشتیبانی در زمان قطع برق، عمر مفید آن‌ها افزایش می‌یابد.

کاهش هزینه‌های نگهداری

با کاهش خرابی تجهیزات و نیاز کمتر به تعویض قطعات، هزینه‌های تعمیر و نگهداری کاهش می‌یابد.

عوامل مهم در انتخاب یو پی اس دیتاسنتر و اتاق سرور

برای اینکه یو پی اس مناسبی برای اتاق سرور و دیتاسنتر انتخاب کنید، حتما به همه این نکات توجه کنید.

  • ظرفیت یا توان یو پی اس باید متناسب با مجموع توان تجهیزات متصل به آن باشد تا بتواند از همه تجهیزات پشتیبانی کند.
  • مدت زمانی که یو پی اس می‌تواند پس از قطع برق، تجهیزات را تغذیه کند؛ توسط باتری های یو پی اس تامین می‌شود. به تعداد و ظرفیت باتری ها برای مدت زمان موردنیاز پشتیبانی، توجه کنید.
  • یو پی اس‌های آنلاین و صنعتی از نظر عملکرد، نوع برق مصرفی و قیمت با هم متفاوت هستند.
  • برخی یو پی اس‌ها دارای ویژگی‌های اضافی مانند نمایشگر  LCD ، پورت‌های ارتباطی، نرم‌افزار مدیریت و ... هستند. اگر این موارد برای شما مهم است یا کاربرد دارد، حتما به ان توجه کنید.

انواع یو پی اس مناسب برای اتاق سرور و دیتاسنتر

بسته به توان مصرفی تجهیزات سرور و تعداد تجهیزات جانبی مورد استفاده، می توان از دو نوع یوپی اس آنلاین یا یوپی اس صنعتی استفاده کرد.

یو پی اس آنلاین دارای تکنولوژی تبدیل دوگانه برای حذف تمام آلودگی های جریان برق و محافظت کامل از تجهیزات حساس و حیاتی است.

یو پی اس های صنعتی علاوه بر تکنولوژی تبدیل دوگانه، با برق سه فاز هم کار می کنند. برای جاهایی که مصرف برق بالا است، عموما از برق سه فاز استفاده می شود.

نکات مهم خرید یو پی اس

قبل از خرید، نکات زیر را مرور کنید تا خرید مطمئنی داشته باشید.

  1. حتما  قبل از خرید، با یک متخصص در زمینه یو پی اس مشورت کنید تا بهترین گزینه را برای نیازهای شما پیشنهاد دهد.
  2. از برندهای معتبر و شناخته شده در بازار یو پی اس خرید کنید.
  3. از گارانتی و خدمات پس از فروش دستگاه مطمئن شوید.
zahra soltani