کاربرد یو پی اس برای دستگاه اکسیژن ساز
یو پی اس (UPS) یا منبع تغذیه بدون وقفه، دستگاهی است که انواع مختلفی دارد و برای پشتیبانی و مخافظت از تجهیزات مختلف الکتریکی و برقی استفاده می شود. تداوم و دقت عملکرد تجهیزات پزشکی که با جان انسانها سر و کار دارند، اهمیت ویژه ای دارد. دستگاه اکسیژن ساز باید همیشه آماده به کار یا در حال کار باشد تا بتواند تقش حیاتی خود را در نجات جان انسانها ایفا کند. به همین دلیل استفاده از یو پی اس برای دستگاه های اکسیژن ساز بیمارستانی و خانگی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
عملکرد یو پی اس برای دستگاه اکسیژن ساز
یو پی اس ها به صورت کلی 2 عملکرد اصلی دارند که در این بخش به 2 کاربرد یو پی اس برای دستگاه اکسیژن ساز می پردازیم.
تامین انرژی پشتیبان بدون وقفه توسط یوپی اس
کاربرد اول که در همه انواع یوپی اس ها مشترک است، تامین برق دستگاه اکسیژن ساز در زمان قطع برق است. قطع برق ناگهانی میتواند برای بیمارانی که به دستگاه اکسیژن ساز وابسته هستند، بسیار خطرناک باشد. تامین انرژی پشتیبان برای تجهیزات به کمک باتری های UPS انجام می شود که برای مدت زمان مشخصی، انرژی الکتریکی دستگاه اکسیژن ساز را فراهم میکنند.
تعداد و ظرفیت باتری های یو پی اس و توان مصرفی دستگاه، بر مدت زمان تامین انرژی پشتیبان برای تجهیزات متصل به یو پی اس موثر است.
محافظت از دستگاه اکسیژن ساز توسط یوپی اس آنلاین
نوسانات برق و افت و خیز ولتاژ جریان ورودی، باعث آسیب دیدن قطعات دستگاه اکسیژن ساز و کاهش طول عمر آن می شود. یو پی اس های لاین اینتراکتیو و آنلاین قابلیت محافظت از دستگاه اکسیژن ساز را در برابر نوسانات برق دارند. البته بازه ولتاژی که توسط یو پی اس لاین اینتراکتیو قابل تثبیت است، کمتر است.
از طرفی دستگاه اکسیژن ساز برای عملکرد صحیح به جریان برق پایدار و بدون نوسان نیاز دارد. به همین دلیل باید از انواع یو پی اس مناسب که قابلیت تثبیت ولتاژ برق ورودی را دارند، استفاده شود.
انتخاب یو پی اس مناسب برای دستگاه اکسیژن ساز
انتخاب یو پی اس مناسب برای هر دستگاه بسیار پیچیده و مشکل است. این نگرانی در مورد تجهیزات پزشکی و حساس که برای حفظ جان انسانها ضروری هستند، بیشتر است. برای انتخاب یو پی اس برای دستگاه اکسیژن ساز به موارد زیر حتما دقت کنید.
- توان خروجی یوپی اس
توان خروجی یو پی اس باید با توان مصرفی دستگاه اکسیژن ساز مطابقت داشته باشد. دستگاه های اکسیژن ساز انواع مختلفی دارند و هم برای بیمارستان ها و هم منازلی که بیماران ریوی حاد دارند، استفاده می شوند. با توجه به تنوع نوع، توان مصرفی این دستگاه ها هم متفاوت است و حتما باید برای محاسبه توان یو پی اس به این مورد کاملا دقت شود.
- نوع یوپی اس مناسب
معمولا به دلیل میزان توان مصرفی دستگاه های اکسیژن ساز و نیاز به محافظت در برابر نوسانات برق، انواع یوپی اس آنلاین با توان های مختلف کارایی مناسبی برای این دستگاه های حیاتی دارند.
- زمان پشتیبانگیری
مدت زمان تامین انرژی پشتیبان برای تجهیزات متصل به یو پی اس، با توجه به نیاز افراد مشخص می شود. البته این مدت زمان محدودیت هایی هم بر اساس توان مصرفی دستگاه، توان خود یوپی اس، تعداد و ظرفیت باتری ها دارد. برای محاسبه این مدت زمان، همه عوامل گفته شده باید در نظر گرفته شود.
- ظرفیت باتری
ظرفیت باتری یو پی اس باید به اندازهای باشد که بتواند دستگاه اکسیژن ساز را برای مدت زمان کافی در صورت قطع برق تغذیه کند. البته باید به ظرفیت شارژر باتری یو پی اس هم دقت شود.
- ویژگیهای اضافی
برخی از یو پی اسها دارای ویژگیهای اضافی مانند بعضی از پورتهای ارتباطی مثل کارت SNMP هستند که در صورت نیاز باید هزینه ان پرداخت شده و نصب شوند.
برای اطمینان از انتخاب درست موارد گفته شده، میتوانید از ابزارهای آنلاین یا مشاوران مجرب کمک بگیرید تا خرید مطمئنی داشته باشید.
برای اطلاعات بیشتر به کاملترین راهنمای خرید یو پی اس مناسب برای دستگاه اکسیژن ساز مراجعه کنید.
مزایای استفاده از یو پی اس برای دستگاه اکسیژن ساز
چند مورد از مهمترین فواید استفاده از یو پی اس برای تجهیزات حساس اکسیژن ساز، عبارتند از:
- تامین برق بدون وقفه توسط باتری ها
- محافظت در برابر نوسانات برق
- افزایش طول عمر دستگاه
- اطمینان از عملکرد مداوم دستگاه برای کمک به سلامتی بیماران
نتیجهگیری
استفاده از یو پی اس برای دستگاه اکسیژن ساز، به ویژه برای بیمارانی که به طور مداوم به این دستگاه نیاز دارند، بسیار ضروری است. یو پی اس با تامین برق پایدار و بدون وقفه، از عملکرد صحیح دستگاه اکسیژن ساز اطمینان حاصل کرده و جان بیماران را نجات میدهد.