معرفی و کاربرد یو پی اس لاین اینتراکتیو
یو پی اسها انواع مختلفی دارند و هر کدام بر اساس قابلیت ها و تکنولوژی که دارند، کاربردهای متفاوتی دارند. یکی از انواع یو پی اس ها، یوپی اس لاین اینتراکتیو است که در این مطلب آن را به صورت کامل معرفی می کنیم و عملکرد و کاربردهای آن را بررسی می کنیم.
یوپی اس لاین_اینتراکتیو چیست؟
یو پی اس لاین اینتراکتیو علاوه بر تامین انرژی پشتیبان برای تجهیزات، این قابلیت را دارد تا نوسانات ولتاژ ورودی را در بازه محدودی تنظیم و تثبیت کند. یو پی اس آفلاین فقط قابلیت تامین بک آپ برای تجهیزات را دارد. اما تکنولوژی به کار رفته در این یو پی اس از یو پی اس آفلاین پیشرفته تر است. اما ویژگی های یوپی اس line-interactive کمتر از یو پی اس آنلاین است.
UPS آنلاین بالاترین قابلیت ها را در بین انواع یو پی اس دارد.
عملکرد یوپی اس لاین اینتراکتیو
عملکرد یو پی اس لاین اینتراکتیو در زمان اتصال جریان برق با موقع قطع آن متفاوت است. در زمان قطع برق، یوپی اس لاین اینتراکتیو مثل یو پی اس offline عمل می کند. یعنی به محض قطع شدن برق، با حدود چند صدم ثانیه وقفه، تجهیزات از طریق انرژی ذخیره شده در باتری های یوپی اس لاین اینتراکتیو تغذیه می شوند.
در زمان اتصال جریان برق، این نوع یو پی اس می تواند در صورت نوسان ولتاژ ورودی در بازه محدود، ولتاژ را در حد استاندارد تثبیت کند. اما اگر نوسانات بیشتر از حد توان یوپی اس لاین اینتراکتیو باشد، برق ورودی را قطع می کند و تجهیزات را از طریق باتری ها تغذیه می کند.
کاربردهای line-interactive ups
انواع UPS لاین اینتراکتیو را می توان برای رایانه های شخصی، درب های اتوماتیک، کرکره های برقی، دزدگیرها و سیستم های اعلام حریق استفاده کرد.
نقاط مثبت و منفی یو پی اس لاین اینتراکتیو
یوپی اس لاین اینتراکتیو هم مانند دیگر انواع یوپی اس، مزایا و معایبی دارد که در این بخش به آن می پردازیم.
نقاط مثبت یو پی اس لاین اینتراکتیو
از نقاط مثبت این یوپی اس می توان به ابعاد کوچک و وزن مناسب آن اشاره کرد. به خاطر کوچک بودن این یوپی اس می توان آن را در فضاهای محدود به کار برد.
این یو پی اس ها قابلیت تامین بک آپ تایم برای تجهیزات را برای مدت مشخصی دارند. اگگر این یو پی اس ها از نوع باتری اکسترنال باشند، ندت زمان برق دهی تجهیزات را می توان افزایش داد.
همچنین قیمت این یو پی اس بسیار ارزان تر از نوع آنلاین است. بیشتر بودن قیمت آن به نسبت یو پی اس آفلاین به خاطر قابلیت آن در تنظیم دامنه ولتاژ است. با توجه به اینکه برخی از انواع یو پی اس لاین اینتراکتیو دارای موج خروجی سینوسی هستند، در صورت کافی بودن توان آنها برای تجهیزات، گزینه مناسبی هستند.
نقاط منفی یو پی اس لاین اینتراکتیو
از نقاط منفی این نوع یو پی اس می توان به محدودیت توانایی آن در تنظیم ولتاژ ورودی اشاره کرد. به همین دلیل برای تجهیزات حساس کاربرد کمتری دارد.
همچنین این نوع یوپی اس ها به دلیل محدودیت توان واقعی قابل ارائه به تجهیزات، برای دستگاه های پرمصرف از جمله تجهیزات صنعتی و اتاق های سرور و مراکز داده مناسب نیستند.
انواع یوپی اس lineinteractive با باتری داخلی برای مدت زمان اندکی می توانند برق تجهیزات را تامین کنند و ظرفیت باتری های آن برای بک آپ تایم با مدت طولانی مناسب نیستند.
انواع یو پی اس آنلاین قابلیت تبدیل دوگانه دارند و برق تمییزی را به تجهیزات ارائه می کنند. اما انواع لاین اینتراکتیو این تکنولوژی را ندارند، مگر انواع خاصی که دارای موج خروجی سینوسی هستند.
کاربرد کلید بای پس در تجهیزات لاین اینتراکتیو
کلید بای پس در زمان اتصال برق متصل می شود و برق ورودی را از طریق مدار بای پس که دارای یک اتوترانسفورمر است، به تجهیزات می رساند. اتوترانسفورمر نوسانات محدود برق ورودی به تجهیزات را تنظیم و تثبیت میکند.
جمع بندی
یو پی اس لاین_اینتراکتیو بسته به شرایط تجهیزات و بودجه شما از گزینه های قابل بررسی است. حتما قبل از خرید راجع به انواع یو پی اس تحقیق کنید.