انواع یو پی اس و باتری

معرفی انواع یو پی اس و باتری، کاربردها و نکات ضروری خرید انواع یوپی اس و باتری

انواع یو پی اس و باتری

معرفی انواع یو پی اس و باتری، کاربردها و نکات ضروری خرید انواع یوپی اس و باتری

در این وبلاگ اطلاعات لازم و موردنیاز کاربران را در حوزه تجهیزات برق اضطراری، خصوصا یو پی اس و باتری جمع آوری می‌کنیم.

انواع تجهیزات برق اضطراری

دوشنبه, ۴ دی ۱۴۰۲، ۰۱:۰۷ ب.ظ

انواع دستگاه‌ها و لوازم الکترونیکی بر اساس نیازها و ویژگی‌هایی که دارند، تجهیزات برق اضطراری متفاوتی نیاز دارند. در این مطلب به معرفی انواع تجهیزات برق اضطراری شامل یو پی اس، استبلایزر و ژنراتور و ویژگی‌ها و کاربردهای آنها می‌پردازیم.

یو پی اس  (UPS)

یو پی اس از تجهیزات برق اضطراری است که باتری‌های قابل شارژی دارد. اصلی‌ترین عملکرد یوپی اس، تامین انرژی موردنیاز تجهیزات برای مدت زمان لازم مشخصی است. مهمترین وظیفه یو پی اس حفاظت از دستگاه‌های الکتریکی در مواقع قطعی برق یا نوسانات ولتاژ است. این تجهیزات در صورت قطع برق یا وجود آلودگی در جریان برق ورودی، به دستگاه‌ها این امکان را می‌دهند تا بدون اینکه خاموش شوند، از باتری‌ها تغذیه شوند.

انواع مختلف یوپی اس وجود دارد که هرکدام کاربردهای مختلفی دارند. در این بخش بصورت کوتاه آنها را معرفی می‌کنیم.

یوپی اس آنلاین  (On-line UPS)

در این نوع یو پی اس، باتری‌ها در صورت نوسانات ولتاژ یا قطعی برق فوراً وارد عمل می‌شوند. از طرفی دارای تمام فاکتورهای حفاظتی لازم برای محافظت از تجهیزات در برابر آسیب های ناشی از نوسانات برق است.

برای حفاظت از تجهیزات حساس که نیاز به برق پایدار دارند؛ مانند سرورها، تجهیزات شبکه، تجهیزات پزشکی و دستگاه‌های صنعتی کاملا ضروری هستند.

لاین-اینتراکتیو  (Line-Interactive UPS)

این نوع یو پی اس در حالت عادی از برق شبکه استفاده می‌کند و در صورت نوسانات یا قطعی برق، ولتاژ را تنظیم و اصلاح می‌کند. باتری‌ها تنها در مواقع قطع برق وارد عمل می‌شوند.

برای محیط‌هایی که اغلب ولتاژ پایین یا نوسانات دارند، یوپی اس لاین اینتراکتیو می‌تواند مفید باشد. برای حفاظت از دستگاه‌های حساس نظیر کامپیوترها، سرورها و تجهیزات ارتباطی در مواقع قطعی برق کاربردی ندارد. در صورتی که تجهیزات حساسیت بالایی نداشته باشند، برای جلوگیری از از دست رفتن داده‌ها و صدمات سخت‌افزاری ناشی از قطعی ناگهانی برق کارایی دارد. استفاده در مکان‌هایی که برق پایداری ندارد، مانند مناطق با قطعی برق مکرر نیز می توان از یو پی اس لاین اینتراکتیو استفاده کرد.

استابلایزر

استابلایزر، یک تجهیز برقی است که ولتاژ ورودی را تنظیم می‌کند و ولتاژ خروجی را در محدوده مشخصی نگه داشته و از نوسانات غیرمطلوب جلوگیری می‌کند. این تجهیزات به عنوان محافظ ولتاژ نیز شناخته می‌شوند. انواع استابلایزر را در ادامه بررسی می‌کنیم.

 

استابلایزر ولتاژ اتوماتیک  (AVR)

این نوع استبلایزر به صورت اتوماتیک ولتاژ ورودی را تنظیم و اصلاح می‌کند تا ولتاژ خروجی در محدوده مشخصی باشد. این تجهیز به سرعت به تغییرات ولتاژ واکنش نشان می‌دهد. این نوع استبلایزر قابلیت تثبیت دامنه ولتاژ در بازه مشخصی را دارد.

استابلایزر خطی

این نوع استبلایزر با استفاده از ترانسفورماتور‌ها و مدارهای الکترونیکی ولتاژ ورودی را تنظیم می‌کند. این استبلایزرها اغلب برای بارهای بزرگ و پایدار استفاده می‌شوند. در مناطقی که ولتاژ ناپایدار دارند و برای تجهیزاتی که نیاز به حفظ ولتاژ دقیق دارند، بسیار کاربررد دارند. با استفاده از استابلایزر از خرابی و کاهش عمر کاری تجهیزات الکتریکی به دلیل نوسانات ولتاژ پیشگیری می‌شود. استفاده از این استابلایزرها در مناطق با شبکه برق ناپایدار یا نوسانات زیاد پرکاربرد است.

ژنراتور

ژنراتور یک دستگاه تولید برق است که با استفاده از موتور داخلی یا خارجی، برق تولید می‌کند. این تجهیزات به طور مستقل کار می‌کنند و در صورت انقطاع برق برای تامین انرژی الکتریکی مورد نیاز استفاده می‌شوند.

ژنراتور دیزلی با استفاده از موتور دیزل برق تولید می‌کند. این دستگاه‌ها از موتورهای مقاوم و کارآمد برای تأمین برق در شرایط اضطراری استفاده می‌کنند. استفاده از دیزل ژنراتورها در مواقع ضروری مانند بحران‌های طبیعی یا قطع برق طولانی مدت بسیارکاربردی و مهم است.

تجهیزات برق اضطراری مختلف

هر یک از این انواع تجهیزات برق اضطراری به نحوی خاص به پایداری و امنیت سیستم‌های الکتریکی کمک می‌کنند. انتخاب نوع مناسب بستگی به نیازها و محیط موردنظر دارد. بسته به انتخاب هرکدام از این تجهیزات، می‌توان در مواقع اضطراری برق موردنیاز تجهیزات را فراهم کرد یا دامنه ولتاژ را برای برخی تجهیزات کمتر حساس تثبیت کرد یا از تجهیزات حیاتی در برابر نوسانات و قطعی برق کاملا محافظت کرد.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۲/۱۰/۰۴
zahra soltani

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی